Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Khamis, 7 Januari 2010

Gambar DS Nizar di Wad

Lawatan Wakil dari PSM
Pihak wartawan bersama Dato Seri
Dato Seri Ir Hj Nizar Jamaluddin sedang diambil keterangan oleh Pihak Polis

Adun-Adun PR berkumpul di depan Wad Kecemasan
Pimpinan Pas
Yb Siva dan Yb Tai mengadakan lawatan ziarah kepada Dato Seri Nizar
Bilik Dato Seri dipenuhi Rakyat yang hadir untuk bertanya khabar
Yb Husin Din dan Ramli Tusin turt kelihatan mengziarahi Dato Seri

7.1.2010 IPOH :Pagi ini kira-kira dalam jam 9.20 minit pagi telah berlaku satu kemalangan di hadapan Hotel cuasarina Ipoh yang melibatkan kenderaan Dato Seri Ir Hj Nizar Jamaluddin dengan sebuah lagi kenderaan jenis BMW.Kejadian berlaku sekitar jam 9.20 minit pagi yang mana ketika itu Dato Seri dalam perjalanan untuk temujanji bersama doktor gigi di sebuah Klinik di Pekan Ipoh.Kami difahamkan bahawa Dato Seri menyedari akan kehadiran kenderaan tersebut dan telah memberikan hon namun kenderaan tersebut telahpun keluar dan terus memasuki lorong kanan jalan menyebabkan Dato Seri hilang kawalan dan merempuh pembahagi jalan dan menyebabkan kenderaan yang dinaiki terbalik.Untuk pengetahuan kenderaan tersebut dipandu oleh beliau sendiri.

Pihak kami juga dimaklumkan bahawa sejurus selepas itu Dato Seri bertindak keluar dari kenderaan beliau dan meminta pertolongan dan sebuah kenderaan Proton Savvy yang dipandu oleh seorang lelaki telah membawa dan menghantar beliau ke Hospital Tuanku Bainun Ipoh.Dato Seri tiba di Hospital kira-kira jam 9.30 pagi dan ditempatkan di wad kecemasan sebelum dibawa ke wad bagi rawatan susulan kira-kira jam 11.00 pagi.

Dato Seri yang hanya mengalami kecederaan ringan di siku ( satu jahitan) dan juga sedikit kesan calar dimuka telah dikunjungi oleh Dr. Mah Hang Soon yang mewakili UBN kira-kira pada jam 2.15 minit petang.Sehingga kini beliau masih ditempatkan di wad untuk pemerhatian Doktor dan akan dibenarkan pulang sekiranya keadaan mengizinkan.

Kepada semua rakyat yang prihatin Kami mewakili Keluarga Dato seri Ir Hj Nizar Jamaluddin berbesar hati dengan kunjugan yang tidak putus sejak pagi tadi.Dato Seri dan Keluarga merakamkan ucapan Terima kasih juga kepada semua Rakyat yang mendoakan keselamatan dan kesejahteraan Dato Seri Nizar.Kami berharap agar Rakyat memahami keadaan beliau dan tidak mengadakan kunjungan untuk masa terdekat bagi memberikan ruang buat Dato Seri berehat.

Maklumat dan keadaan terkini beliau akan kami bawakan dari masa ke masa.buat Rakyat di luar sana teruskan berdoa dan semoga apa yang terjadi membawa seribu Hikmah.

sya reformis

1 ulasan:

PKR (PERAMPAS KUASA RAKYAT) berkata...

Wahai Paeh,

Ketika memandu di jalan raya memang perlu sentiasa berhati-hati untuk mengelakkan kemalangan.

Kita perlu muhasabah diri sendiri di mana saja kita berada termasuk di jalan raya dan di gelanggang politik.

Kemalangan yang dihadapi oleh Nizar patut diambil iktibar kerana sesuatu yang yang buruk sukar dijangka dan tidak berbau.

Difahamkan bahawa MB Yang Sah, Dato' Seri Zambry Abdul Kadir telah melawat beliau dengan seikhlas hati sebagai saudara seagama.

Walaupun seperti disambut dingin, perkara ini tidak menjadi hal kepada beliau yang lawatan ini tidak diketahui oleh pemberita.

Persoalan yang menjadi tanda tanya yang bermain di kepala kita selama ini ialah pandangan ahli dan pemimpin PR (tak berdaftar) seperti PAS mengenai sesuatu BALA yang menimpa ahli dan pemimpin parti politik.

Sekiranya kemalangan atau sesuatu yang buruk itu menimpa ahli dan pemimpin BN dan UMNO sudah pasti dikatakan BALA.

Tapi bagaimana pula dalam kes ini?

Apa yang difikir selama ini ialah segala yang buruk menimpa pemimpin UMNO dan BN dikatakan BALA dan sebaliknya BUKAN BALA tetapi kemalangan dan musibah sahaja.

Bala dan musibah tidak banyak bezanya cuma perkataan musibah lebih Islam untuk disebut oleh PAS untuk menggambarkan perjuangan Islam.

Walaupun begitu, kami mendoakan supaya Nizar cepat sembuh dan jadikan ini sebagai pengajaran di mana saja kita berada.

BERHATI-HATI DI JALAN RAYA DAN DI GELANGGANG POLITIK.

Sekian.