Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Jumaat, 22 Oktober 2010

Nauzubillah.. Ulama' Muda pertahan Rosmah Hina Islam

http://1.bp.blogspot.com/_ADhgk-qOaVk/TMJVtEfQ-nI/AAAAAAAADHk/tvuDFSK1E7A/s400/Festival+busana+Rosmah.jpg

Ulama muda Umno Fathul Bari Mat Jahya berkata pendekatan pembangkang mengecam tindakan Rosmah Mansor menaungi Festival Busana Islam (IFF) - yang mencetuskan kontroversi - melalui tersasar daripada konsep agama sebagai nasihat.

Mempertahankan isteri perdana menteri Datuk Seri Najib Razak, Fathul Bari berkata, pembangkang sengaja membesar-besarkan isu itu sambil meletakkan sepenuhnya kesalahan atas bahu Rosmah tanpa menyiasat terlebih dahulu perkara itu.

"Sepatutnya bantahan itu ditujukan kepada penganjur sedangkan beliau (Rosmah) penaung semata-mata," katanya.

Berucap pertama kali di perhimpunan agung Umno hari ini, Fathul Bari berkata, manusia sentiasa dituntut meneliti terlebih dahulu sama ada sesautu kesilapan itu dilakukan dengan sengaja atau pun tidak.

"Tanpa diteliti hal tersebut, mereka terus menyerang dan menghukum. Adakah ini sikap orang Islam yang mengakui membawa hukum allah. Sedangkan jelas perbuatan seperti ini tersasar Islam yang mengajar etika menasihati seseorang," katanya.

http://2.bp.blogspot.com/_PUqpQGtb70c/TMJY_XsapMI/AAAAAAAAJ0Q/nepuLZvEs_k/s400/ulama-puppet.gif

-------------------------------------------------------
Ulama yang jahat ialah mereka yang datang menyembah (bekerja dengan ) pemerintah. Dan pemerintah yang baik pula ialah yang datang merujuk kepada ulama(akhirat)
Dipetik dari kitab Ahlul Sunnah Wal Jamaah.

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ular dalam semak...perjuangan dunia sahaja

Tanpa Nama berkata...

kepala kepada ular2 dalam semak ialah tak lain tak bukan anak mantan mufti perlis sapa lagi kalau tak si fatul bari...dari bapak hingga ke anak tak puas2 mengampu umno