Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Selasa, 12 Oktober 2010

Raja Katak frust menonggeng.. haha


lompat sikatak lompat, lompat terhilang Datuk Kelantan

Mana Ibrahim! Mana Ibrahim! Kita ramai-ramai cari Ibrahim. Cari sampai dapat. Kita boooooo dia ramai-ramai. Mungkin Ibrahim tengah bersembunyi sekarang.

Gelaran Datuk Ibrahim Ali telah ditarik balik oleh Istana Kelantan. Jangan berkira sangat sebab gelaran itu ditarik tetapi mengejutkanlah. Perangai Ibrahim melayakkannya gelaran itu ditarik semula.

Wuu...wu...Ibrahim sedang meraung. Cuba cari ada di bawah tangga mana-mana. Padan muka! padan muka! padan muka!

berita penuh

Sultan Kelantan lucutkan gelaran 'Datuk' Ibrahim Ali

Istana Kelantan hari ini melucutkan gelaran 'Datuk' yang dianugerah kepada presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA), Datuk Ibrahim Ali.

Selain Ibrahim yang juga ahli parlimen Pasir Mas, gelaran Datuk bekas setiausaha kerajaan negeri, Datuk Wan Hashim Wan Daud juga ditarik balik.
Sementara itu, dalam reaksi spontannya, Ibrahim ketika dihubungi oleh Malaysiakini mengesahkan beliau dimaklumkan oleh Setiausaha Kerajaan Negeri Kelantan pagi ini bahawa DMSK yang membawa gelaran 'Datuk' yang dianugerahkan kepadanya telah dilucutkan.

Pingat itu dikurniakan oleh Sultan Kelantan ketika itu, Sultan Ismail Petra.

“Saya tidak tahu sebab-sebabnya tetapi pada 7 Oktober lalu, saya ada menziarahi Sultan Ismail di Istana Mahkota. Sejak Sultan Ismail gering dan pulang ke Kelantan, inilah pertama kali saya melawat kerana hubungan peribadi saya amat rapat dengan Sultan Ismail.

Apapun, ia tidak menjadi hal pada saya dan saya terima dengan hati terbuka,” katanya dalam pesanan ringkas SMS kepada Malaysiakini.

Menurut presiden PERKASA itu lagi, taat setianya kepada Sultan Kelantan sekarang, Tuanku Muhammad V tidak berbelah-bagi.

“Saya tetap dengan pendirian mempertahankan institusi raja kerana ia asas perlembagaan negara dan sebahagian daripada budaya Melayu menjunjung kedaulatan raja. Ampun Tuanku,” katanya.

Ibrahim juga menjelaskan beliau masih bergelar 'datuk' kerana mempunyai dua lagi darjah - iaitu DPMS dan DMSM yang diterimanya daripada Selangor dan Melaka.

Tiada ulasan: