Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Ahad, 20 Februari 2011

Wajib Baca!! : Siapa sebenarnya Ummi Hafilda!!


Wahai rakyat jelata, ketahuilah siapa sebenarnya Ummi Hafilda yang digelar perempuan besi ini!!!

UMMI HAFILDA ialah anak bongsu dari enam beradik, tiga laki-laki tiga perempuan. Lahir pada bulan Jun 1967 di Kampung Klang Gate.

Bersekolah lulus tingkatan lima pelajaran agama lebih dari mencukupi umur enam tahun sudah membaca Koran dengan baik dan sudah tahu bersembahyang. Boleh menulis dan membawa jawi dan dapat melancar pelajaran agama Fekah dan HadithBerhenti sekolah dia bekerja di dua buah bank sebagai kerani dan pegawai bank dalam masa empat tahun. Dia meletakkan jawatan itu dan menubuhkan sharikat sendiri. Hasil yang diperolehi dari pinjaman bank yang banyak dia telah menjelajah ke London, Australia, Tokyo dan …(tidak terang). Lain-lain tempat. Sebenarnya business belum diuruskan dengan baik. Dengan sikapnya yang angkuh, riak takbur dan memiliki kenderaan-kenderaan mewah seperti mercedes, Jeep, Isuzu, Van biasa, BMW. Tiga empat kereta dalam satu-satu masa.


Sepanjang masa dalam riwayat hidupnya belum pernah ada ada risik dari mana-mana pihak yang bersetuju meminang hingga sekarang masih seorang andartu.

Bila umurnya meningkat lebih 20 tahun tingkah lakunya yang aggeresive begitu menjadi-jadi. Melawan, tidak pedulikan dengan nasihat, riak, takbur, pembohong, penipu.

25.8.98 kali terakhir dia keluar dari rumah ini. Kelang Gate Setapak KL.

1.9.98 jam 5.20 petang saya memangil kakaknya yang sulong dan memberi nasihat kepadanya bahawa dari tarikh tersebut saya lucutkan warisan zuriat Umi Hafilda dengan tidak mengaku anak dunia dan akhirat dan berwasiat dengan pesanan jangan lagi dia balik kerumah ini.

30.9.98 dia selitkan tiga surat layang dipintu gate besar dengan nama samaran jiran yang bersimpati.

6.10.98 dia suruh kakaknya mengemas semua kain bajunya yang berada dalam tiga bilik di rumah ini.

Kedatangan kakaknya dia menunggu bila saya tidak ada dirumah kerana berjumaat.

Hasil komplot Megat Junid sampai ketangan Khalis Jafri untuk dijadikan buku 50 Dalil sebelum sampai ke PM. Kerja-kerja fitnah ini dibiayai oleh Daim dan Tengku Adnan, Ziela isteri Megat Junit menjadi orang perantaraan.

Dalam hidupnya semasa dewasa ini hutang keliling pinggang. Pernah beberapa kali orang yang memberi hutang datang menyerang di rumah ini. Surat-surat bank dari seluruh KL menuntut hutang datang sepangjang masa pernah saya di tipu
dengan lenyapnya kereta mercedes yang berharga $90,000 kerana melangsaikan hutang banknya.

Kekasarannya pernah beberapa kali ibunya mengeluarkan airmata. Dia sanggup menuding jari telunjuk kemuka ibunya dan disuruh 'shut up' Jaga sikit mulut. Semenjak tahun 1988 sudah tiga empat kali lari dari rumah berbulan-bulan lamanya keluar dari rumah.

Sifat fitnah menjadi-jadi walau pun dinasihati tetapi tidak diindahkan

Saya telah berkahwin dengan ibunya 42 tahun tetapi pada 20.2.1998 dalam masa beberapa minit sahaja tak tahulah apa yang difitnahkan kepada ibunya hingga membuat orang itu menyerang saya dengan keadaan luar biasa sehingga terpaksa saya melafazkan talak kepadanya. Kami bercerai sepuluh hari sebelum rujuk kembali.

Hasil kemuncak fitnahnya adalah dengan pemecatan Datuk Seri Anwar Ibrahim dari Jawatan TPM dan dilucutkan keahlian UMNO yang menggemparkan dunia seluruhnya hingga kehari ini. Dialah bertanggungjawab penulis surat kepada PM pada 8.8.1997 memfitnah Anwar berzina dengan kakak iparnya hingga mendapat anak bernama Hafifah dan memfitnah abangnya mehmed Azmin setiausaha Anwar oang yang paling kaya dengan hasil rasuah serta perpakat dengan Azizan Abu Bakar memfitnah Anwar berhomosex dengan Azizan.

Surat-surat tersebut dengan 9.10.98 suruh abangnya Azwan buat laporan polis di Melawati dan menuduh dua abangnya Azman dan Azmin memecah masuk biliknya dan mengambil surat-surat penting dari bilik tersebut serta mendakwa abangnya Azman hendak membakar pakaiannya dan mendakwa Azmin hendak membunuhnya.

Dua orang pegawai polis Inspektor Ramlee dan DSP Ishak datang menyiasat kes tersebut serta seorang Juru gambar.

Catatan Haji Ali bin Omar

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bole caya ke..

Tanpa Nama berkata...

aku tak percaya surat ini sama dengan aku tak percaya kes DSAI! ini semua crita cari makan punya pasai haram halai letak tepi.

Tanpa Nama berkata...

Dalam ceramah, dia kata sebelum umur 25 tahun dia sudah jadi jutawan. Apa perniagaannya. Yang aku tahu dia tipu bank dapat loan, lepas itu joli membeli kereta mewah dan melancung keluar negara. Mengikut Malaysian Chronicle, semasa perbicaraan DSAI sodomi 1, dia mengaku di mahkamah bahawa dia cuba mengambil perhatian DSAI semasa dia jadi DPM--perempuan macam ini biasalah--cuba rampas suami orang yang VVIP. Dalam mahkamah juga Baginda mengaku dia pernah berzina dengan dia di London. Dengar cerita dia sangat gila dengan DSAI hingga menyimpan gambar DSAI di bawah bantal. Bila dia tahu dia tak dapat DSAI mulalah dia berkonspirasi dengan Daim, Megat Junid, Tengku Adnan untuk menjatuhkan DSAI. Khalid Jefri penulis buku 50 dalil kenapa DSAI tak boleh jadi PM--telah di saman oleh DSAI kerana memfitnah dan mahkamah telah arah dia bayar DSAI ganti rugi sebanyak RM4 juta. Bila dia dengar khabar itu, terus mampui....
Untuk makluman anda aku baru baca dalam Malaysian Chronicle bahawa Ummi telah berkahwin dengan seorang staf di kedutaan Iran.

Alhamdulillah berkata...

Jangan berbicara tanpa fakta nanti dikira fitnah Jom lihat kesemua Video ceramah Ummi di http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

teman idak la nak menambah fitnah. tapi ini KENYATAAN HAKIKI yg teman nampak dengan bijik mata sendiri.

thn 1998 teman keroje di Interfinance Berhad, sebuah syarikat kewangan berlesen di Medan Tuanku. (sekarang dah jadi Hong Leong Bank - berdepan dengan Shiraz Hotel. Si Ummi Puaka ni ada buat pinjaman kereta Merc SLK (kete recon jer yop..) dengan mark-up loan sampai 250K. Dokumen pinjaman guna "advertising firm" dia yg dah bankrupt tu - dia sebagai pengarah dan sorang pompuan org Kelantan sebagai guarantor (pengarah syarikat tu jugak). Lepas loan release, HARAM TAK PERNAH BAYAR INSTALMENT!!! ehehe..

Ini ajer yg dpt teman cakap pasal ini semua ada dlm sistem komputer bank. Dan sampai teman berenti VSS thn 1999 (merging with other bank), difahamkan kereta tak dpt ditarik atas sebab diguna oleh "org2 besar UMNGOK @ ayahanda PEKIDA".

MasyaAllah, terimalah kakikat yang sebenar wahai orang2 UMNO yg tak serik2 pasal dok makan duit haram!