Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Selasa, 8 Februari 2011

Rosmah calon BN di Merlimau? hahahahaha


Benarkah apa yang kita akan dengar ini sesuatu yang akan berlaku di DUN Merlimau yang mana Rosmah Mansor iaitu isteri Najib akan bertanding di kerusi DUN Merlimau bagi mewakili calon BN dan sekiranya Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang juga selaku Pengerusi Barisan Nasional (BN) memberi peluang kepada Rosmah untuk bertanding di PRK Merlimau yang akan datang.
Peranan beliau dalam misi (mengambil kesempatan publisiti atas misi murni menyelamat rakyat Malaysia di Mesir baru-baru ini) nampaknya sudah melebihi tugasan seorang Menteri. Saya melihat keadaan ini jelas menunjukkan bahawa Rosmah sebenarnya mahukan pengiktirafan dalam kerja kuatnya di Oman, Bahrain dan kini di Mesir
Cabaran itu juga sesuai buat BN sebagai pujukan kepada hasrat Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil yang telah gagal meletakkan calon wanita pada PRK Tenang lalu.
Pemilihan Rosmah amat penting bagi menyelamatkan berjuta-juta wang rakyat Malaysia daripada terus dibazirkan dalam siri jelajah dunia dan pelbagai persidangan mengarut di bawah rancangan ‘Wanita Pertama’ Malaysia ini.
Andai benar PM Najib mahu buktikan perubahan, kita sebagai rakyat Malaysia mencabar beliau untuk menerima cabaran ini.

3 ulasan:

Hamdan Rukun berkata...

BRO,

INSYAALLAH, LETAKKAN SIAPA PUN PAS AKAN KALAH.

RAKYAT MEMANG NAKKAN PERUBAHAN. RAKYAT NAK KUBURKAN PAS YANG ASYIK BERCAKAP JER..DARI DULU SAMPAI SEKARANG TAK DAPAT BUKTIKAN KEMAMPUAN PUN.

Tanpa Nama berkata...

apa nak susah susah lantik aje sirosmah mewakili merlimau atau pun terus bagi dia menang tanpa bertanding.jimat duit rakyat dan dana pakatan rakyat pun tak luak.tidak boleh dinafikan sirosmah ada tarikan yang tersendiri,punyai wawasan yang jauh serta proaktif dengan hal ehwal semasa.siapa bilang wanita melayu tak menawan tak ada wawasan.lihatlah sirosmah amat ketara perbezaan dengan isteri isteri pm yang terdahulu.

Tanpa Nama berkata...

PAS bukan apa.. nak lepas geram kpd org melayu lain...

Gambar pemuda tu bekas pelajar USM kampus kejuruteraan ... Agen kosmetik Sirih.

Sesama Melayu benci nak mampus.. dgn tauke ... wa caya sama lulah

PAS politik lepas geram .. nak cari habuan politik juga.

Berpolitik lebih hasad dengki kpd Melayu lain