Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Isnin, 21 Februari 2011

Terkini!! : Dr Yusuf Al-Qaradawi keluar fatwa wajibkan bunuh Gaddafi!Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan kepada Stesen TV Al-Jazeera Dr. Yusuf Al-Qaradawi (gambar kiri ) mewajibkan agar Gaddafi dibunuh dan ianya adalah jihad. Fatwa terbaru beliau ini dikeluarkan rentetan daripada laporan yang menyatakan bahawa Gaddafi melancarkan serangan dengan menggunakan jet pejuang untuk untuk mengebom mereka yang terlibat dalam demontrasi yang berterusan di Libya sekarang.

Syeikh al-Qaradawi berkata: وقال القرضاوي " أصدر الآن فتوى بقتل القذافي. أي ضابط أو جندي أو أي شخص يتمكن من أن يطلق عليه رصاصة فليفعل، ليريح الليبيين والأمة من شر هذا الرجل المجنون وظلمه". وأضاف "لا يجوز لأي ضابط أن يطيع هذا الرجل في المعصية والظلم والبغي على العباد".
maksudnya :
"Aku mengeluarkan fatwa sekarang supaya Gaddafi dibunuh ! Barangsiapa samada pegawai tentera, atau tentera biasa atau mana-mana individu yang mempunyai peluang untuk membunuhnya .. maka janganlah teragak-agak untuk membunuhnya! ianya adalah semata-mata untuk menyelamatkan rakyat Libya daripada kejahatan dan kezaliman lelaki yang gila ini! "...beliau seterusnya menambah " Haram kepada pegawai dan askar biasa untuk mentaati lelaki ini (Gaddafi) dalam perkara yang maksiat, kezaliman dan kerakusan terhadap rakyatnya sendiri!"

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

fatwa qardhawi tu berada pada tahap yg sangat sepatutnya dan sama maqamnya dengan fatwa wajib berjihad apabila orang kafir serang negara Islam ... jadi tiada bantahan kecuali orang yang jahil lantaran gadafi pasti akan membunuh rakyatnya dan rakyat tak boleh menyerah pun kerana kalau menyerah pun akn dicincangnya walau ke lubang cacing sbb orang arab kenal sapa gadafi ni, kita org melayu mungkin tak berapa kenal dan tertipu dgn lakonan hero dunia nya hero lawan amerikanya