Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Ahad, 25 April 2010

Pertandingan Sepak Takraw Anjuran DPP Batu Gajah meriah !


Pada 25 April iaitu semalam, Dewan Pemuda Pas Kawasan Batu Gajah telah menganjurkan Pertandingan Sepak Takraw Jemputan dan tertutup di Dewan SM. Nor Taman Tasek, Batu Gajah.

Serentak dengan itu juga Adun Sungai Rapat YB Hamidah juga membuat program pertandingan antara kampung. Walaupun YB Hamidah 'mengacau', pertandingan ini tetap meriah. Sebanyak 32 pasukan telah mengambil bahagian dalam pertandingan ini. Sebilagan pasukan adalah dari sekitar Batu Gajah. Ada juga pasukan dari jauh seperti dari Teluk Intan.

Pertandingan ini dirasmikan oleh Timbalan Ketua Dewan Pemuda Pas Negeri, Ustaz Nuri Al-Amin. Ustaz Nuri membuat sepak mula bersama Ketua Dewan Pemuda Pas Kawasan Batu Gajah, Sdr Rosdy Abdullah.

Perlawanan dihentikan pada pukul 1 untuk solat Zohor dan disambung kembali pada pukul 2 petang. Perlawanan sangat menarik di separuh akhir.

Perlawanan akhir tidak dapat diadakan kerana dewan gelap akibat hujan lbat. Dua pasukan di perlawanan akhir telah berbincang dan mereka mengambil keputusan tidak bermain pada perlawanan akhir tesebut. Dua pasukan tersebut telah mengagihkan hadiah sama rata.

Bekas Calon Pas Dun Sungai Rapat, Ustaz Ir Radzi Bin Zainon telah menyampaikan hadiah pada para pemenang.

Pertandingan Sepak Takraw yang julung- julung kalinya dianjurkan oleh DPPK Batu Gajah telah diadakan dengan jayanya. Program seperti ini perlu diadakan lagi selepas ini.

majulah sukan untuk negara...Penolong S/U 3 DPPN Perak, Ustaz Abdullah Adam membaca doa'


Ustaz Nuri Al-Amin memberi ucapan


para peserta mendengan ucapan Ustaz Nuri


Ustaz Nuri merasmikan pertandingan tersebut


aksi- aksi

semangat kesukananahli jawatankuasa program tersebut


pemimpin- pemimpin Pas Kawasan turut memberi sokongan


YDP Pas Kawasan Batu Gajah, Haji Ismail turut hadir


Ketua DPPK Batu Gajah, Sdr Rosdy


Ustaz Radzi bermesra bersama hadirin yang hadirUstaz Radzi menyampaikan ucapan penutup


pemenang- pemenangbergambar sebelum bersurai

by Paeh

Tiada ulasan: