Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Khamis, 29 April 2010

MCA didesak keluar BN !!!

Ketua UMNO Bahagian Paya Besar, Datuk Ahmad Tajuddin Sulaiman mendesak MCA keluar dari Barisan Nasional (BN) daripada terus menuding jari di atas kegagalan mendapatkan sokongan pengundi Cina di pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor, Ahad lalu.

Ahmad Tajuddin mendakwa kegagalan MCA meraih sokongan pengundi Cina tidak hanya di Hulu Selangor tetapi pada Pilihan Raya Umum (PRU) lalu juga keadaan sama berlaku.

Menurutnya, pilihan terbaik kepada MCA adalah menarik diri sebagai parti komponen supaya tidak terus membebankan BN dengan kegagalan meraih kepercayaan pengundi Cina.

“Keluarlah dari BN untuk elak daripada terus membebankan parti komponen lain. Jangan menuding jari kepada sesiapa berikutan kegagalan kita sendiri. Sepatutnya mereka mengakui kesilapan bukan menuduh orang lain sebagai penyebab.

“MCA perlu mengaku bahawa mereka tidak lagi diberi kepercayaan daripada kaum Cina. Ia bukan berlaku pada pilihan raya kecil tetapi pada PRU 2008 lalu juga berlaku,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika mengulas tindakan MCA menyalahkan Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) kerana menjadi penyebab kekurangan undi masyarakat Cina pada pilihan raya kecil di Parlimen Hulu Selangor.

“Dakwaan MCA sekadar untuk menutup kegagalan mereka meraih sokongan masyarakat Cina. Pada saya ia tindakan yang tidak bertanggungjawab. MCA gagal meyakinkan masyarakat Cina supaya menyokong calon BN daripada MIC di Hulu Selangor.

“Jika UMNO mampu meyakinkan pengundi Melayu untuk menyokong calon MIC, mengapa MCA tidak boleh?. Jangan mencipta alasan yang tidak bijak untuk menutup salah,” katanya.


Retak menanti belah....tunggu apa lagi MCA....belah lah...kata orang utara...

Masih segar diingatan MCA...najib pernah berkata..."kita akan basahkan keris ini dengan darah cina..."

* KUASA RAKYAT KUASA KERAMAT *
Kalau Takut Dipukul Badai...Usah Berumah Di Tepi Pantai...
sumber

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Betol cakap Ketua UMNO Bahagian Paya Besar kalau MCA dan Gerakan tak mampu menyakinkan pengundi Cina jangan salah kan UMNO atau PERKASA. Memang alasan bodoh dan cuba nak membodohkan UMNO dan PERKASA bila kalah undi di peti undi cina sendiri. Memang cina pandai menipu dan bohong kalau tidak macam mana boleh jadi kaya di Tanah Melayu ini. Bila ada makan free dia orang datang ramai2 dan melantak sampai kenyang lepas itu mintak macam2 tapi bila mengundi cina bagi kat DAP. Patut tak usah bagi apa2 pun kat dia orang kerajaan patut bagi peruntukan kepada peti undi yang menyokong kerajaan. Apa takut dan jangan selalu apologetic aje,kat pengundi cina ni kalau kita takut sampai kiamatlah BN kena kencing dik pengundi cina.Kalau MCA banyak cakap SANGAT patut BERAMBUS kau dari BN.