Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Isnin, 27 September 2010

Semoga roh nya dicucuri rahmat...

http://3.bp.blogspot.com/_hbQiCVJYme4/SpFqnodZ7mI/AAAAAAAABR4/Xa7xwEfKbzY/s320/Chek%2BHashim%2BSulaiman-ADUN%2BGalas-2.JPG

http://www.kambingcorp.com/img/alfatihah.jpg

KUALA LUMPUR, Sept 27 — ADUN Galas, Che Hashim Sulaima, 48 tahun, telah meninggal dunia jam 4.25 petang sebentar tadi akibat barah usus.

Speaker Dewan Negeri akan memaklumkan kepada SPR yang akan mengarahkan pilihanraya kecildalam masa 60 hari kelak.

Che Hashim mengidap sakit tersebut lebih setahun lalu dan telah di masukan ke Pusat Rawatan Kampung Baru di sini minggu lalu

Allahyarham disahkan mengidap kancer pada 2009, sewaktu menjalani pemeriksaan kesihatan di sebuah hospital Kuala Lumpur.

ADUN PAS ini telah menerima rawatan di hospital pakar di Kota Baru dan Guangzhou China sebelum ini.

Che Hashim memenangi DUN Galas sdaripada Barisan Nasional (BN) dengan kelebihan undi 646 semasa PRU 2008.

Beliau menerima 4,399 undi, mengalahkan penyandangnya, Saufi Deraman. Dalam PRU 2008 , PAS berjaya menawan 38 daripada 45 kerusi DUN di Kelantan sementara BN memenangi enam dan PKR hanya mampu memperolehi satu sahaja.

DUN Galas adalah dibawah konstituensi Parlimen Gua Musang yang diwakili oleh Tengku Razaleigh Hamzah.

1 ulasan:

otaklunyai berkata...

Khabarnya lebih 3000 orang menyempurkakan Solat Jenazah untuk beliau..
SUBHANALLAH... Didunia lagi Allah telah menunjukkan tanda-tanda kemuliaan dan kesejahteraan yang akan dikurniakan kepada allahyarham.. semoga Allah mencucuri RahmatNya keatas beliau... inilah keberkatan dan kemuliaan yang di berikan oleh Allah kepada mereka yang IKHLAS berjuang bersama-sama Jemaah yang betul, untuk mendaulatkan Hukum Allah di dalam sistem kehidupan keseluruhannya. Marilah kita mengambil iktibar dari kemuliaan dan darjat yang telah dikurniakan oleh Allah kepada beliau dan marilah kita bermuhasabah, apakah telah cukup usaha dan sokongan kita untuk bersama-sama menyokong Jemaah yang jelas berjuang berlandaskan Syariat Islam. Atau kita hanya sekadar selesa berada ditakuk lama yang mana telah jelas pilihan kita selama 53 tahun ini adalah pilihan yang sesat. Bukti dan hujah kebenaran berada didepan mata. Apakah kita masih teguh mempertahankan kesesatan itu. Tepuk dada tanya Iman. Hanya Allah Yang Maha Kuasa untuk memberi petunjuk dan hidayahNya kepada mereka yang di pilih. Berdoalah semoga kita tidak termasuk kedalam golongan mereka yang tidak diberi oleh Allah Hidyah dan Taufik untuk berubah kepada sesuatu yang telah terbukti kebenarannya. Dalam ertikata lain tidak mendapat Petunjuk Allah gara-gara kejahilan dan kedegilan kita sendiri. Wallahualam. TAKBIR!!!

AL-FATEHAH...