Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Ahad, 6 Jun 2010

UMNO- melayu harbi

oleh: Al-Bakistani


Dalam sebuah kerajaan Islam, orang bukan Islam itu ada dua istilah yang diberi, [1] Zimmi, dan [2] harbi.

Dua istilah ini wujud, apabila wujud jizyah. Adapun di Malaysia, unsur jizyah ini tidak wujud, justeru, istilah zimmi dan harbi tidak pernah timbul di Malaysia.

Namun, dari sudut bahasa arab, Harbi bermakna 'perang'. Apabila ada golongan yang menyerang Islam, maka golongan itu disebut sebagai 'Harbi'. Sama ada, serang itu menggunakan senjata, mata pena atau bentuk ceramah. Apabila menyebut 'serang Islam', pasti ia berusaha agar Islam tidak berkembang, bahkan berusaha untuk mengurangkan pengaruh Islam di mata-mata rakyat.

Budaya politik Malaysia selepas 8 Mac 2008 amat unik sekali. Dilihat DAP sudah mula menyokong banyak dasar-dasar Islam, sedangkan yang mempertikaikan dasar-dasar Islam itu adalah UMNO. Keberadaan ulama-ulama terompah kayu dan ulama-ulama kepala lutut dari UMNO, banyak menyokong usaha halalkan yang haram, haramkan yang halal yang dilakukan oleh UMNO.

Perkembangan DAP menyokong banyak dasar-dasar Islam yang diperjuangkan oleh PAS, menjadi gerun oleh UMNO. Makanya, dilakukan berbagai-bagai serangan terhadap DAP dan juga PAS. Adapun terhadap PKR, cukup sekadar mereka menyerang peribadi Dato' Seri Anwar Ibrahim dengan berbagai-bagai dakwaan moral.

Antara serangan yang dilakukan oleh UMNO terhadap DAP dan PAS adalah, melebelkan bahawa PAS berkawan dengan Kafir Harbi [DAP], walaupun DAP sudah semakin hari semakin menerima Islam.

Yang pastinya, kerana pangkat, takhta dan kekufuran, UMNO sanggup melakukan serangan bagi menjauhkan DAP dan PAS, kerana penerimaan DAP terhadap Islam amat memberi bahaya kepada UMNO, dengan sokongan rakyat bangsa cina dan india terhadap PAS.

Dengan serangan UMNO terhadap Islam ini, membuktikan bahawa di malaysia UMNO adalah MELAYU HARBI di Malaysia yang wajib dihapuskan atas muka bumi Allah ini.

"Hancurkan melayu harbi adalah kewajipan"

sekian

Wallahu 'Alam

Tiada ulasan: