Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Ahad, 27 Jun 2010

Pendedahan Ulama' muda yang ditipu UMNO!!!!

15 Rejab 1431 H
Oleh: Ismail Hashim

SHAH ALAM, 28 Jun: Empat ulama muda nafi menyertai Umno Jumaat lepas seperti dihebohkan media arus perdana sebaliknya mereka dijemput hadir kerana dikatakan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak ingin bertemu dengan lepasan Jordan.

Salah seorang daripada mereka, Ustaz Hosni Mubarak Abdul Hamid, 27, (gambar) dari Sungai Buloh berkata demikian ketika berucap menafikan perkara itu di majlis Pentas Pemuda Pakatan Rakyat anjuran Pemuda PAS Shah Alam di TTDI, dekat sini malam tadi.

“Kami dibawa masuk melalui bangunan sebelah Mall, naik escalator, pusing-pusing tiba-tiba sudah berada di dalam Bangunan Umno di PWTC, diminta beratur menyambut Najib datang dan bersalaman, ketika itu gambar diambil bertalu-talu.

“Kemudian diumumkan kepada media bahawa inilah 40 ulama muda yang menyertai Umno, benar ada yang menyertai Umno tetapi ramai yang tertipu melihat kepada reaksi mereka yang asyik menunduk sahaja,” jelasnya ketika ditemui selepas berucap pada majlis itu.

Hosni merupakan seorang pelajar hafiz menamatkan pengajiannya di Markaz Tahfiz Al-Quran Wal Qiraat Negeri Selangor di Jugra pada 2003 dengan mendapat diploma dalam bidang itu.

Bermula 2004, beliau belajar di Universiti Al-Albayt, Mafraq, Jordan dan 2009 mendapat Ijazah Sarjana Muda Fiqh dan Usul di Kuliah Syariah dan kini bersedia menyambung pengajian Master di sebuah universiti tempatan.

Anak ketiga daripada empat beradik ini sangat kesal dengan kejadian menipu oleh Umno kerana masyarakat telah memandang serong dengan paparan media yang secara langsung menjatuhkan reputasinya sebagai pewaris ilmu.

“Saya dan tiga lagi sahabat lepasan Jordan, Mohd Fakhruzzaman, 37, dari Shah Alam, Mohd Akram An-Nazilin, 27, (Putrajaya) dan Mohd Jalaluddin Tahir, 26 (Sungai Petani) menafikan kami berbuat demikian sebaliknya Umno yang menipu,” tegasnya.

Majlis tersebut turut disertai Ketua Penerangan PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad, Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad, Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Pusat, Suhaizan Kayat, Ketua DAPSY, Anthony Look dan Exco Selangor, Dr Yaakob Sapari.

Mengulas kejadian itu, Idris berkata, jika ulama pun Umno tipu, apatah lagi rakyat biasa sambil menegaskan PAS tidak gentar dengan penyertaan seberapa ramai ulama kerana rakyat lebih tahu sama ada PAS baik atau Umno sudah gelisah.

Harakahdaily/-

PAEH: Harap cerita ni keluar media masa dan media cetak terutama Utusan Meloya dan RTM (rancanagan tau menipu) . hahaha

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

MANA PERGI GENG2 PUKIDA, PERKOSA DAN GST..

A Kedah Gerakan leader's maiden speech at the Penang Speakers Square yesterday drew brickbats from a group of senior citizens, when he criticised Chief Minister Lim Guan Eng for being 'biased' in implementing state policies.

It was uncertain, however, if the hecklers were members or supporters of DAP.

Kedah Gerakan secretary Tang Hing Lye lambasted Lim for allocating more state funds to the Malay community.

This caused the group, all men over 50, to jeer loudly in the Hokkien dialect, telling Tang to “keep quiet and go home”.

“This place is for the DAP,” they shouted, but Tang ignored the insults and continued to express his scathing views on Lim, who is also the DAP secretary-general.

Tang claimed that Lim had given better treatment to the Malay community by setting aside RM24 million for the bumiputera (Islamic affairs) welfare fund.

This is triple the sum of RM8 million allocated for non-bumiputera (for Chinese, missionary, religious and Tamil schools in Penang), he said.

Tanpa Nama berkata...

tak nampak pun mamat ni kat dalam upacara penyerahan borang tempoh hari. lu tak nak masuk jangan buat fitnah.

Tanpa Nama berkata...

"Kami dibawa masuk melalui bangunan sebelah Mall, naik escalator, pusing-pusing tiba-tiba sudah berada di dalam Bangunan Umno di PWTC"

Persoalan:

1...
"dibawa masuk melalui bangunan sebelah Mall"... siapa yg bawa masuk?

2...
Perkataan KAMI... kami tu bermaksud ramai. Adakah yg ramai2 tu, x seorang pun yang kenal siapa yg bawa mereka masuk melalui bangunan sebelah Mall?

Tak juga diberitahu kami itu berapa org... mungkin 44 org. Mungkin juga yg join 40 dan yg tak join 4 org.

Tanpa Nama berkata...

mamat bangang mana pas ambik jadi penyebar fitnah. kata ada pelajaran, orang bawak pergi mana tak tahu. kat akhbar pun ade ulamak nak join umno hari jumaat