Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Sabtu, 6 April 2013

Umno Bahagian tolak Kak Midah? HAHAHAHA!


Umno Bahagian Gopeng pada 29 Mac lalu telah bermesyuarat lalu sebulat suara menolak Hamidah Osman sebagai calon Dun Sg Rapat dan mahukan Ketua Bahagian mereka, Hamzah Mohd Kassim sebagai calon di dun tersebut. 

Surat penolakan tersebut telah dihantar kepada Pengerusi Umno Perak, Zambry Kader tetapi malangnya beliau buat-buat tidur. Ini amat mengecewakan ahli-ahli Umno Gopeng itu. (Surat tersebut sepertimana di dalam gambar di bawah yang di dapati tersebar luas di facebook)

Jika Umno Gopeng sendiri sudah tidak mahu Hamidah Osman bertanding di Dun Sg Rapat, apatah lagi para pengundi di dun tersebut. 

Surat ini juga sebagai bukti kukuh yang kem Umno Gopeng telah berpecah dua, di antara Ketua Bahagiannya dan juga mantan Adunnya. 

Isi kandungan surat tersebut seperti di bawah:


Nordin bin Abd. Hamid
No 54 Kg Pintu Padang
36000 Gopeng

5hb April 2013

Kepada:
YAB Dato SEri DiRaja Dr. Zambry bin Abd Kadir
Pengerusi
Badan Perhubungan UMNO
Negeri Perak

YAB Dato Seri DiRaja,

MENOLAK DATO' HAMIDAH OSMAN SEBAGAI CALON BN DI N.43 SUNGAI RAPAT DALAM PRU13

Saya Nordin Bin Abd. Hamid berasa sangat kecewa kerana pada 4 April 2013 Khamis jam 11.20 malam saya bersama 18 orang rakan-rakan dari Jawatankuasa UMNO Bahagian Gopeng dihalang untuk berjumpa Y.A.B. Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Abd Kadir di kediaman beliau.

Alasan yang tidak munasabah diberikan oleh pegawai beliau En. Hanafiah Man ialah Y.A.B. Menteri Besar baru sahaja masuk tidur dan tidak boleh berjumpa sangat mengecewakan kami. 

Hasrat saya dan 18 orang Jawatankuasa UMNO Bahagian Gopeng hanyalah untuk menyampaikan keputusan Mesyuarat Khas Jawatankuasa UMNO Bahagian Gopeng pada 29 Mac 2013 yang sebulat suara mencadangkan Ketua UMNO Bahagian Gopeng sebagai calon N.43 Sungai Rapat dalam PRU13 ini. 

Inilah sebenarnya sandiwara pemimpin UMNO Negeri yang langsung tidak mahu mendengar rintihan dan cadangan pemimpin akar umbi. 

Saya sebenarnya berasa amat kecewa atas tindakan En. Hanafiah Man yang menghalang kami dari berjumpa dengan Y.A.B. Pengerusi Perhubungan UMNO untuk merayu supaya Ketua Bahagian Gopeng Datuk Hamzah Mohd Kasim diberi peluang bertanding di DUN N.43 Sungai Rapat.

Sekian harap mendapat perhatian dan pertimbangan sewajarnya daripada Y.A.B. Dato' Seri DiRaja. 

Terima kasih,

Nordin bin Abd. Hamid
AJK UMNO
Bahagian Gopeng

3 ulasan:

UMNO PARTI PENJARA berkata...


Pastikan adik2 semua keluar mengundi nanti.. Keluar mengundi PAS, PKR @ DAP walaupun adik2 mendapat saguhati atau duit daripada UMNO dan Barisan Nasional... Walaupun adik2 terpaksa berada di kem Barisan Nasional, pastikan adik2 mengundi PAS, PKR @ DAP... Asalkan Bukan UMNO.... OK!!! :-)

Adik2 semua jgn bersangka buruk kpd kawan2 yg berada di kem Barisan Nasional.... Mereka mungkin terpaksa menurut desakan mak ayah atau sapa2... Tapi takpa.. Jangan risau, mereka tetap akan undi Pakatan Rakyat ( Pesan awal2 kat mereka. Kita tiada pilihan )... Undi adalah rahsia.. Kita tentukan..


Tolong bantu kawan2 kita yang sedang berkempen di laman2 di bawah....
http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=18
http://www.detikdaily.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1
http://www.selatanonline.net/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1
http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics
http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=6

Tanpa Nama berkata...

mohon tuan ikuti perkembangan blog ini... sangat lantang blogger ini!
http://perakrawk.blogspot.com/

Haron Din berkata...

Tolong jangan mengundi parti yang sudah kufur seperti Pas DAP dan PKR...mereka sanggup mempertahankan pemimpin yang berzina seperti Mustaffa Ali...jaga adik-adik ku masa depan ditangn adik-adik jangan pertaruhkan rejim DAP untuk membantu orang Melayu seperti adik-adik dan adik2 lihatlah bagaimana 11 bulan mereka memerintah beri tanah 999 tahun kepada penyokong Komunis dan menubuhkan hal ehwal bukan Islam demi untuk menyalurkan bantuan ke tokong-tokong cina...jadi janganlah bersekongkol dengan kafir harbi ini