Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Jumaat, 21 Januari 2011

Lensa Batu Gajah Mari: Suasana Penamaan Calon DUN TenangBerpuluh-puluh ribu penyokong Pakatan Rakyat terutama dari PAS membanjiri pekan Labis untuk mengiringi calon mereka, Cikgu Normala Sudirman ke pusat penamaan calon Pilihan raya Kecil Tenang.

Mereka berkumpul di sana sejak sebelum subuh bagi menyertai majlis solat hajat di tanah lapang yang disewa khas oleh PAS untuk digunakan sepanjang kempen pilihan raya ini.

Mereka dikatakan menerima arahan agar terus ke kawasan yang terletak di perkarangan markas besar PAS itu kerana beberapa masjid yang berdekatan dikatakan dikunci sejak malam tadi.

Perarakan itu menjadi semakin besar apabila kumpulan kecil sepanjang jalan menyertai mereka.

Perarakan yang diketuai Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang, timbalannya, Nasharudin Mat Isa, naib-naib Presiden Datuk Mahfuz Omar, Salahudin Ayub turut disertai Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali dan Naib Pengerusi DAP, Dr Tan Seng Giaw.

Presiden PKR, Datuk Sri Dr Wan Azizah Ismail dan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim yang menunggu di tepi jalan menyertai perarakan itu kira-kira jam 8.50 pagi.

Pegawai Pengurus Pilihan Raya, Md Asri Amir mengumumkan Normala Sudirman, 38, dari PAS dan Calon Barisan Nasional, Mohd Azahar Ibrahim, 39. Sebanyak tiga bantahan dikemukakan kepada SPR tetapi semuanya ditolak.


gambar dari lensa kamera Paeh|Batu Gajah Mari
1 ulasan:

Hang horatio berkata...

tahniah..setakat psiko dgn gambar2 yg konon tampak hebat ni bek lupakan je bro...tenang xsama mcm kat kat kubu kuat pas n pkr..apa2 pun gud luck ya sbbkan letak normala..bola tanggung utk BN.he