Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Ahad, 10 Mac 2013

Umno Sungai Rapat miskin tak ada premis sendiri!9 Mac 2013- Gopeng

Beberapa bukti gambar yang lain berkenaan isu penyalahgunaan dewan orang ramai di parlimen Gopeng mulai dikumpul.

Terbaru, gambar penyalahgunan Bagunan  KEMAS  di Taman Bersatu Simpang Pulai oleh UMNO dengan dijadikan sebagai Bilik Gerakan BN.

Saudara Hazimin Bin Basah  Exco Dewan Pemuda PAS Gopeng yang bertanggung jawab menyelia kegiatan UMNO sekitar Simpang Pulai berkata, UMNO patut dihalau keluar daripada dewan KEMAS kerana KEMAS adalah milik kementerian. kemneterian adalah di bawah kerajaan persekutuan bukan milik parti BN.

 "Kerja bilik gerakan dalah kerja kepartian, mengapa begitu tidak tahu malu ahli UMNO semua?" jelas beliau.

Tuan Haji Abd Rahim pula menyatakan bukan setakat di Pengkalan Pegoh dan  Simpang Pulai, malah Dewan Orang ramai Kg Sri Kinta juga dijadikan 'faraid' kepada ahli UMNO. 

"PAS Kawasan Gopeng menyelar tindakan tidak bermoral UMNO di seluruh Malaysia umumnya dan di parlimen Gopeng khasnya. Kami menganggap UMNO parti temberang sebagai parti mampu menjaga kebajikan rakyat sedangkan premis sendiri pun sanggup menyalahgunakan harta awam. UMNO adalah parti yang paling tidak tahu malu. Adakah parti pemerintah di Britain dan Amerika berkelakuanm sebegini terhadap harta awam?" , jawab YDP PAS kawasan Gopeng ini apabila ditanya berkenaan perbandingan parti pemerintah di sini berbanding di luar negara.

UMNO pernah dihalau keluar daripada Dewan Orang Ramai Sg Rokam pada tahun 2008 dan PAS akan mengambil tindakan serupa termasuk membuat laporan polis. 
Muhammad Nuruddin Bashah
Unit Penerangan MTD Sungai Rapat
6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

KESIAN KAT KAK PIDAH..,
TU LAAAAA....
PERGI SANA SINI HULUQ DUIT KAT ORANG RAMAI..SAMPAI BILIK GERAKKAN SENDIRIPUN TAK TERBUAT. KEMUDIAN MENAPAK PULAK KAT DEWAN ORANG RAMAI. MACAM DEWAN TU DUIT UMNO YG KELUAQ.

UMNO DAH MISKIN.
UMNO DAH NAK KARAM.

Tanpa Nama berkata...

Umno tidak menggunakan wang rakyat macam Pas belasah duit orang mskin

Tanpa Nama berkata...

Memang betul UMNO tidak mengunakan duit rakyat tapi, UMNO REMBAT duit rakyat utk buncitkan perut.

dafhar berkata...

pas tak rembat duit org miskin banyak profesional dan tokoh korporat yg mahu membantu pas & Islam

anak malaya berkata...

ha ha ha saya orang sungai rokam. memang puak UMNO ni ingat rete tu deme yang punya.. contoh..dewan at Kg Sg Rokam...bila ada meeting buat kat situ bukan mahu bayar pun free..dulu ada isu. ada orang meniaga kat dewan tu...rasanaya dari saya kecik sampai la BN kalah di Perak. orang meniaga tu kena keluar dari dewan. Ramai la bantah sebab putuskan periuk nasi orang yang meniaga tu.. tapi kalau dah lebih 10 tahun tak bayar sewa sebab orang gerombolan lingkupla kerajaan perak. buat malu je. Alahai Tanpa nama 10 Mac 2013 11:46 PTG semua orang UMNO menabung dari kecik.. tu yang tak rembat duit orang miskin ke? hampeh punya statement..

Tanpa Nama berkata...

untuk penyokong setia Pasdap jawapannya disini http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2013/03/blogger-pas-tersalah-attack-yb-dato.html jangan jadi bodoh