Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Khamis, 15 September 2011

PANAS!!! Ucapan Najib Menampakkan PRU semakin Hampir

Ucapan Sempena Hari Malaysia Dato' Seri Najib menggambarkan PRU-13 semakin hampir. Beliau telah mengumumkan pemansuhan senjata-senjata kerajaan kerajaan seperti ISA. Siap sedia!!!

saya petik:


Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak malam ini mengumumkan keputusan kerajaan memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

"Sepertimana yang saya janjikan dalam ucapan sulung saya semasa mula-mula mengambil alih jawatan perdana menteri pada 3 April 2009, ISA akan dikaji secara komprehensif.

"Suka saya mengumumkan pada malam yang bersejarah ini, bahawa Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960 (yakni ISA) akan dimansuhkan terus," katanya dalam ucapan sempena sambutan hari kemerdekaan dan hari Malaysia malam ini.

Selain memansuhkan ISA, katanya, kerajaan juga akan memansuhkan Akta Buang Negeri 1959 di samping mengkaji semula beberapa undang-undang lain bagi memastikan ia memenuhi kehendak semasa.

"Sehubungan dengan itu lagi, kita tidak akan teragak-agak untuk meminda atau memansuhkan undang-undang yang tidak lagi relevan," tambahnya.

Tiada ulasan: