Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Selasa, 4 Disember 2012

Kalau harap Kak Midah, entah bila le nk tolong

Radzi Zainon, nama yang tidak asing malah meniti di bibir penduduk Sungai Rapat dan Batu Gajah, telah menyumbangkan masa sehari bersama penduduk kawasan DUN Sungai Rapat pada Ahad 2 Disember 2012 yang lepas.

Seawal jam 8 pagi beliau menamatkan operasi menyantuni rakyat pada waktu asar.
Pada jam 8.30 pagi beliau telah dijemput untuk merasmikan program berkhatan beramai-ramai di UPU Pengkalan Barat. Proses berkhatan pula dijalankan oleh Yang Berbahagia Dr Khairudin Dato' Abd Malik pemilik premis Klinik At Taqwa merangkap Setiausaha Agong Sekreteriat Pakatan Rakyat Perak. 

Majlis meriah dengan kerjasama 4 anggota bomba yang hadir memancut air kepada semua peserta.
Pusat Khidmat Masyarakat DUN Sg Rapat juga mengambil kesempatan mengedar kalnder khas yang bercetak maklumat Pusat Khidmat dan aktiviti PAS Kawasan Gopeng.

Perarakan peserta khatan pada pagi tersebut dihangatkan  dengan iringan para petugas PAS dan paluan kompang daripada Persatuan  Kompang Persatuan Belia Desa Aman. Program sebegini saban  tahun diadakan.

Pusat Khidmat kemudiannya pada jam 10.30 menyertai  program bantuan bumbung rumah warga miskin di Kampung Muhibbah Ara Payungiaitu di  Rumah Mohd Nazir atau dikenali sebagai Saudara Chiki. 

Kerjasama Dewan Pemuda PAS Batu Gajah mencari maklumat dan menyusun strategi bantaun amat dihargai oleh pihak Pusat Khidmat.

Beliau telah memohon bantuan sejak tahun 1990an lagi tetapi tiada layanan sewajarnya. Zink rumah beliau  telah lama reput dan  terseksa sepanjang musim hujan. 

Dengan kos sebanyak RM 1000 proses  penukaran zink baru menjadi kenyataan dan beliau amat bersyukur dengan bantuan ihsan Pusat Khidmat yang diselia oleh Ustaz radzi Zainon.

Bantuan ini adalah hasil kerjasama Pusat Khidmat dan PAS Batu Gajah. Yang menjadi tanda tanya rakyat mengapa hal sebegini tidak mendapat langsung perhatian daripada pihak ADUN Sg Rapat datuk hamidah Osman? Malah menurut saudara Chiki tiada bantuan daripada pihak ADUN singgah ke rumah beliau.

Kini saudara Chiki telah menaikkan bendera PAS di rumahnya. 
Aktiviti Ustaz radzi diteruskan pada 11.45 dengan menghadiri kenduri aqiqah di rumah En Adnan Razali Taman Desa Perlancongan. 

Pada 12.15 tengahari pula beliau dan rombongan  menghadiri majlis pertunangan anak ahli jemaah surau En Rahim di Taman desa Perlancongan juga dan diteruskan agenda pada jam 1.30 tengahari dengan menghadiri majlis khatan anak ustaz Azman di Taman Pulai Jaya. 

Program sehari Pusat Khidmat tamat dengan program santai kedai kopi di Mogopleks bermula jam 3.15 hingga asar.

Muhammad Nuruddin Bashah
Ketua Unit Penerangan MTD Sg Rapat
MEDIA Sg Rapat

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ini Jawapannya

http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2012/12/radhi-zainon-mula-meracau-sendirian.html

Baca dan fahami

Tanpa Nama berkata...

ORANG KAMPUNG UDAH CERODIK....

Tapa Hamid berkata...

Selamat meninggalkan kerusi panas Midah Ronggeng.

Tanpa Nama berkata...

Saya kenal chiki ni..dulu hisap ganja sekali. Dah di bayar...patutla.