Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Khamis, 5 Mei 2011

Kak Midah Sungai Rapat si Mulut Busuk!!

Perkembangan tersebut rupa-rupanya telah mengundang fitnah dari pihak tertentu.Wakil rakyat kawasan tersebut, Hamidah Osman entah atas tujuan apa telah datang sendiri ke tapak bangunan menemubual kontraktor pembinaan bertanyakan tentang segala macam dokumen kelulusan projek pembinaan tersebut.

Mungkinkah Hamidah berniat baik dan mahu membantu untuk mencukupkan dana pembinaan sekolah tersebut yang masih kekurangan itu ? Harap-harap begitulah kalau beliau seorang wakil rakyat yang bertanggung jawab dan ikhlas mahu membantu rakyat.

Tetapi sehingga kini, Hamidah belum datang menemui pihak surau mahupun pihak sekolah untuk mendapatkan maklum balas yang sebenar berhubung projek pembinaan sekolah agama rakyat di Taman Song Choon atau cuba mengetahui masalah yang dihadapi pihak berkenaan bagi membantu atau memberikan kerjasama yang sewajarnya.

Tanpa fakta yang sahih, Hamidah Osman, Adun Sungai Rapat telah melontarkan fitnah dan tohmahan melulu kononnya Jawatankuasa Surau Al-Falah, Taman Song Choon, Ipoh telah menerima bantuan RM300 ribu dari PAS Pusat untuk mendirikan sebuah sekolah agama rakyat dikawasan lapang tanah surau tersebut.

Malah Hamidah dengan mulut cabulnya itu telah mentohmahkan bahawa surau tersebut adalah surau PAS dan pembinaan sekolah agama rakyat di situ tiada mendapat kebenaran JAIP dan kelulusan Majlis Bandaraya Ipoh.Begitulah kelaku kalau mulut bau taik!

Masih memerlukan bantuan dana.Sila berurusan melalui maklumat yg tertera dalam gambar sisi ini.

Menurut Pengerusi Surau tersebut, pihak surau telah membenarkan murid-murid sekolah agama rakyat di Taman Sonj Choon menumpang guna dibahagian bawah bangunan tersebut sejak 13 tahun yang lampau.

Lantaran mahukan anak-anak dapat belajar dengan lebih selesa, pihak sekolah dan Jawatankuasa surau berkenaan telah berusaha dengan insiatif mereka sendiri dan alhamdulillah, dengan berkat kegigihan usaha tersebut, mereka telah mendapat kebenaran JAIP dan menerima bantuan RM100 ribu daripada Jabatan Pendidikan Negeri bagi mendirikan sebuah bagunan sekolah di atas tapak tanah surau yang kosong di situ.Kepada mereka yang ingin menyumbang bagi pembinaan sekolah tersebut, sila hubungi Imam Khalid melalui talian 012-5895095 untuk maklumat lanjut atau masukan terus ke akaun BIMB 08013010072143. - alhusseyn51


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Mulut mana yang bau busuk tu......mulut bawahke?

Tanpa Nama berkata...

Tunggu saya akan bongkarkan isu sekolah agama rakyat ini, surau telah menerima RM300,00.00 daripada jabatan pendidikan dan JAKIM atas dasar baikpulih sedangkan sekolah Agama pun belum ada pun belum ada lagi.

Tanpa Nama berkata...

Kita telah hubungi oleh en Azizuddin pegawai di jabatan pelajaran bahawa RM100,000.00 telah dikeluarkan oleh jabatan pada tahun 2006 lagi. Zulkifli jangan pembohong bila kita hubunginya dia tak mahu menjawab, apa jenis ustaz macam ni, dapat dah 300,000.00 tapi buat kain rentang minta dana apa jenis ini sedangkan pembinaan hanya RM180,000.00 sahaja