Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Rabu, 27 Februari 2013

UMNO jajah Dewan Serba Guna.. jadi harta sendiri


28 Februari 2013- Pengkalan Pegoh
UMNO Kawasan Gopeng sekali lagi melanggar etika kerana menggunakan Dewan serba Guna Pengkalan Pegoh sebagai Bilik Gerakan mereka di sini.
Menurut makluman penduduk tempatan, papan tanda Bilik Gerakan BN yang dipasang di dinding Dewan Serba Guna menyerlahkan sikap UMNO yang suka melanggar etika kemasyarakatan. Malah perpaduan yang cuba dipupuk melalui aktiviti di Dewan berkenaan hancur apabila UMNO memasukkna unsur kepartian.


Saudara Anuar Ibrahim wakil penduduk Pengkalan Pegoh mengatakan hipokrit UMNO terserlah apabila kerap mengatakan PAS memecah belah perukunan penduduk tempatan melalui agenda politik dan aktiviti masjid sebaliknya UMNO lah parti pemecah belah.
"UMNO parti haprak dan miskin. bangunan perhubungan negeri sahaja gah! Di peringkat cawangan dan UPU markaz dan bilik pun tiada. Inikah parti yang dikatakan berduit dan memerintah sekian lama? PAS miskin dan dicela apabila mengutip dana di ceramah-ceramah sebaliknya mampu pula memiliki markaz dan bilik gerakan sendiri tanpa pelru menjadi parasit seperti UMNO cawangan" ulas Anuar sebagai penutup bicara.
PAS Kawasan Gopeng akan membuat laporan polis dalam masa yang terdekat mengenai salahguna Dewan Orang Ramai seluruh kawasan Gopeng.
Muhammad Nuruddin Bashah
Unit Penerangan MTD Sg Rapat

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Selama nie byk benor org2 pakatan terutama pas guna masjid wat ceramah siang mlm. Ape kome diam!!!

Tanpa Nama berkata...

Nizar lambai gunakan di Surau Fasa 3B Seri Manjung semalam untuk kuliah maghrib. ape citer!!!!

Tanpa Nama berkata...

ape bodohnye dorang ni... pasai markas nak gadoh.... lemah betui pemikiran.... dh xde idea lain ke... lantak le sape pun nk guna... ini harta bapak aku yg punya hahaha...