Senarai Blog Saya

JOM FOLLOW | ...:::: BGM online ::::....

Ahad, 19 Jun 2011

Kak Midah Sungai Rapat terkencing dalam seluar?

Bagaimana syarikat bermodal RM100 melabur RM5.8 bilion?

Inilah persoalan yang dibangkitkan oleh Pakatan Rakyat terhadap kelulusan tanah seluas 150 ekar di kawasan Segari, Manjung hari ini oleh kerajaan Negeri kepada sebuah syarikat yang hanya mempunyai modal berbayar seratus ringgit sahaja.Pakatan Rakyat hari ini membongkarkan bahawa kerajaan Negeri BN telah meluluskan tanah seluas 150 ekar kepada Sebuah syarikat yang dikenali Atigas Technology Sdn Bhd kononnya untuk projek pelaburan gas asli di Manjung bernilai RM5.8 billion.

Akan tetapi, setelah menerima aduan dari pemimpin UMNO yang tidak puas hati dan setelah menyiasat, jelas terbukti syarikat tersebut bukan sahaja hanya mempunyai modal berbayar seratus ringgit sahaja, malahan ia adalah sebuah syarikat Domain dan tiada maklumat rekod perniagaan syarikat tersebut dapat diperolehi.

Setiausaha Negeri DAP Nga Kor Ming hari ini berkata, mengikut pengumuman EXCO Kanan Kerajaan Negeri, Hamidah Binti Othman (gambar atas) pada 9 Jun 2011, Majlis mesyuarat kerajaan Negeri telah meluluskan tanah 150 ekar tersebut kepada syarikat Atigas pada bulan Mei, tahun ini untuk satu projek perlaburan kononnya bernilai RM5.8 billion.

Mengikut kenyataan Hamidah, syarikat tersebut akan melabur RM5.8 billion dan akan mengimpot Liquified Natural Gas (LNG) dari Negara Qatar dari Timur Tengah. Beliau juga dilaporkan berkata syarikat tersebut akan membekalkan 33% dari jumlah pasaran LNG untuk pasaran tempatan yang mana pembinaan loji dan Kilang akan siap sepenuhnya dalam tempoh 15 bulan.

Nga Kor Ming yang juga merupakan Ahli Parlimen Taiping berkata, PR mendesak supaya Hamidah mengemukakan laporan Kajian Alam Sekitar (Environment Impact Assessment Report) kepada orang umum serta masyarakat tempatan kerana kawasan Segari dan Pasir Panjang merupakan kawasan ternakan anak penyu dan kawasan perikanan yang mempunyai sumber laut yang amat bernilai.

Pakatan Rakyat juga meminta kerajaan Negeri menjelaskan samada proses Open Tender pernah dijalankan sebelum projek berbillion ringgit ini dipertimbang serta diluluskan.

Nga berkata, rakyat berhak tahu bagaimana sebuah syarikat domain (sleeping company) yang hanya berdaftar mulai 28 Februari 2008 serta hanya mempunyai modal berbayar seratus ringgit dapat melabur RM5.8 Billion? Persoalannya adalah apakah rasional atau keistimewaan kerajaan meluluskan tanah 150 ekar yang dijangka bernilai RM50 juta kepada syarikat tersebut? Tanah di kawasan Segari mempunyai nilai pasaran RM300,000 satu ekar dan system ekologinya adalah amat kritikal untuk menjaga imej Bandar Maritime Manjung.

Mengikut rekod rasmi Suruhanjaya Syarikat Malaysia, Syarikat Atigas Technology hanya ditubuhkan pada tahun 2008 dengan modal berbayar seratus ringgit. Tiada rekod perniagaan syarikat tersebut dapat dikesan kerana ia adalah syarikat "Domain",malahan dari rekod SSM, tidak adalah alamat perniagaan untuk syarikat tersebut dan tidak adalah
sebarang keuntungan setakat ini.

Nga memberi tempoh tiga hari sehingga Isnin depan untuk Hamidah memberi penjelasan penuh kepada rakyat dan jika beliau gagal berbuat demikian, Pakatan Rakyat akan mengambil segala tindakan wajar untuk membela hak kepentingan rakyat dan kerajaan. - Ddaily

Note: Kah kah kah kah.. Bila aku tengok jer berita ni aku terus search syarikat ni kat google.. aku nak tengok betul ke syarikat ni wujud.. nak melabur sampai RM5.8 billion bukan sedikit tu.. takkan la website pun tak ada jugak kan.. jawapannya image kat bawah ni...



klik pada imej di atas untuk besarkan

Note: Syarikat belacan ni memang tak ada website sendiri.. kah kah kah kah.. Woiii nak melabur sampai RM5.8 billion, website pun tak ada ke? kah kah kah kah.. macam musibat!!!!!!! kah kah kah kah.. syarikat belacan ni ada daftar kat itrademarket.com.. disitu ada tertera syarikat ini didaftarkan pada 4 may 2010. itu tarikh daftar dan itu jugalah tarikh terakhir syarikat ni di update.. kah kah kah kah.. lagi satu untuk contact syarikat ni hanya ada sorang jer.. Mr. TANG HOCK LENG.. Dia la Director dia juga CEO juga merangkap General Manager.. dan dia jugak pekerja am, kerani, cleanner, penghantar surat juga merangkap pakcik jaga.. kah kah kah kah.. patutlah profile syarikat tak update.. sibuk rupanya.. maklumlah buat kerja sorang-sorang... kah kah kah kah.. Dan akhir sekali syarikat ini pejabatnya hanya di bangunan IKS ( Kawasan Industri Ringan Dan Sederhana) kah kah kah kah.. punya banyak nak melabur sampai 5.8 billion buat pejabat kat bangunan IKS jer.. kah kah kah kah.. lawak.. memang lawak... sebuah syarikat belacan yang sangat lawak.. kah kah kah kah..

Note: pecah lagi satu lobang.. adun hamidah DNA ni punya hal.. kah kah kah kah.. syarikat yang hanya ada modal berbayar RM 100 boleh pula dapat tender atas tanah yang bernilai RM50 juta.. kah kah kah kah.. Malaysia semakin kartun.. Hancur 1 Malaysia ditadbir oleh puak-puak bodoh ni.. kah kah kah kah... Jawab midah jangan tak jawab.. jangan terkencing dalam seluar sudah.. kah kah kah kah

13 ulasan:

Jiwa Kacau berkata...

Wow sudah dapat di lihat akan lelehannya itu.

geramsungguh berkata...

kak midah yang nak tergincit atau miker yang udah berak cayorrr...itu ler ropernya ... pencacai taik dan penjilat lelubang kunyit anwar dan dapig... ajer ngan bingong dan korang codekk Pasial nih.. hehe

amir berkata...

Marah sungguh "geramsungguh" ni.ada syerke? kalo mengikut carian di google tu company cina punya,apa cerita?

Tanpa Nama berkata...

kepada geram sungguh,
kalau umno punya pasai buat apa pun semua betui,masa pr berkuasa diperak hampa kata pas jadi barua dap dok bagi tanah kat cina padahal tanah tersebut dimiliki berpuluh tahun dulu tidak diberi hak milik oleh pejabat tanah itu pun kepada mereka yg memerlukan saja sedangkan semasa umno/bn berkuasa dulu umno/bn telah meanugerahkan kepada syarikat2@toke2 cina beribu2 ekar tanah dan yang terkini 150 ekar tanah telah diluluskan kepada syarikat cina yg bermodal RM100,
apa yg mengherankan kenapa geramsungguh rasa kepanasan atas pendedahan perkara ini mungkin geramsungguh dijanjikan dengan sedikit saham jika projek syarikat itu berjaya tak boleh dinafikan.

Tanpa Nama berkata...

Tidak apa esok satu sidang media akan dibuat untuk memberi kenyataan Cina Kominis Nga Kor meng sila ikuti sidang media esok

PAS pokemak berkata...

Kah kah kah kah...pokemak punya pas, asala si dap poekamk cakap je semua diyakini oleh pas pokemak ni. Baru tanya soalan je pas pokemak dah jatuh hukum...kah kah kah kah..

memang pokemak sungguh PAS ni...

Tanpa Nama berkata...

Itulah UMNO sentiasa bodoh harapkan Cina juga rupanya....Samalah dgn Khir Toyo syt dah black list pun dpt kontrak juta2....Perak lagi teruk Si Zamri mamak dah macam Khir Toyo....Itu pun ada yang sokong...Kah.....Kah...

Tanpa Nama berkata...

Sidang Media pada jam 2 petang tadi sila klik di http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2011/06/nga-kor-ming-boleh-jemput-atigas.html

geramsungguh berkata...

Dulu bolehlah panggil PAS.. Sekarang kena panggil PASial... Sebab PASial dah pandai bukak kitam hijau,kuning dan merah.. sampai najis babi pun boleh jadi halal... Kalau bab Umno Rasuah.. kalau Pas itu dikira infak.... waka wakakaka.... balik bukak serban dan kopiah haji abdul tuh..pii salad lubang kunyit ngar kooo meng... huhuhuhuhu

geramsungguh berkata...

jumod... penjilat lubang kunyit dapig..

Tanpa Nama berkata...

Aku nak gelak bila baca komen2 di atas....maki hamun tak ingat Allah...swt. woi...aku nak tanya engko orang dpt apa bila bertikam lidah ...macam...ni?????? duit pun x dapat...yg banyak dpt DOSA.....hai melayuuuuuuuuuuuuuu malu aje....

Tanpa Nama berkata...

Proksi adik beradik dia la tu,,,, yang penting dapat tanah kat dia...

Tanpa Nama berkata...

SPRM X DE USAHA SIASAT BENDA MCM NIE.RAKYAT LG OTAK GELIGA....